Oversikt over alle strømleverandører i Norge per 2024

Det finnes per i dag 72 norsk strømleverandører du kan velge å kjøpe strøm fra. I denne oversikten har vi samlet alle strømselskapene og de strømavtalene de tilbyr, slik at du kan få full oversikt over markedet.

Usikker på hvilke leverandør du skal velge?

Det kan være vanskelig å vite hvilke strømleverandør som passer best til deg. Vi har derfor laget flere artikler som samler de beste strømavtalene, og forteller deg hva du bør se etter:

Topp 5 billigste strømavtaler

Dette er strømselskapene med best strøm-app

Slik unngår du å legge ut for strømstøtten

Strømleverandører

Dette er alle 72 strømleverandørene i Norge, sortert etter navn. Trykk deg inn på hver enkelt for å se hvilke avtaler de tilbyr, og hva du må vite før du velger denne strømleverandøren.

Data levert av
Forbrukerrådet logo

Hva er en strømleverandør?

En strømleverandør er et selskap som kjøper strøm på en kraftbørs som Nord Pool, og selger den videre til privatpersoner og bedrifter som bruker strøm. Strømmen du mottar er akkurat den samme, men pris og vilkår kan likvel være forskjellig mellom ulike leverandører og avtaler. Det er derfor lurt å sette seg godt inn i hvilke avtaler som finnes, og velge den leverandøren og avtalen som passer best for deg.

En strømleverandør kan også omtales som et strømselskap eller en kraftleverandør, men må ikke forveksles med en nettleverandør. En nettleverandør er det lokale selskapet som har ansvar for de fysiske strømledningene inn til huset ditt. Du kan fritt velge hvilke strømleverandør du ønsker, men ikke nettleverandør.