Topp 5 billigste strømavtaler (nesten) uten påslag juni 2024

Vil du ha så billig strøm som mulig? Det er ikke lenger mange strømselskaper som tilbyr strøm helt uten påslag. Derfor er det i denne oversikten også inkludert strømavtaler hvor påslaget er så lavt at det i praksis kun dekker avgifter og lovpålagte elsertifikater. Altså er strømavtalen fremdeles uten påslag strømselskapet tjener penger på.

ANNONSE

Kort oppsummer har vi i denne oversikten sammenlignet og rangert strømavtaler med spotpris blant de billigste og beste strømleverandørene, som heller ikke prøver å lure deg med kortvarige kampanjer. Vi har også utelatt avtaler som ikke er mulig å bestille via nettsiden til strømleverandøren, og gjort våre egne vurderinger av helheten i tilbudet.

Forbrukerrådet anbefaler spotprisavtaler, fordi det er billigst over tid. Derfor anbefaler heller ikke vi noe annet enn spotpris i denne oversikten. Er du ikke fornøyd med din nåværende avtale, er det også superenkelt å bytte til en ny leverandør! Alle strømavtalene i denne oversikten har heller ingen bindingstid, så det er lett å bytte igjen om du skulle ombestemme deg.

Usikker på hva som er riktig for deg, og ønsker heller å få et tilpasset tilbud?

Se hva våre samarbeidspartnere kan tilby deg!

Strømavtale kåring Strømavtale kåring
Vibb

1. Vibb

Vibb har definitivt Norges billigste strømavtale av typen svært langvarig spotpris (mer enn 12 mnd prisgaranti), og er perfekt for deg som bare vil ha strøm, billigst mulig. 0 kr i påslag, 0 kr i månedspris og 3 års prisgaranti. Det koster dermed ingenting å være kunde hos Vibb, hvor du da får en strømavtale helt uten påslag. Du betaler kun det som er gjeldende spotpris på strøm. Dette er dermed leverandøren for deg som bare vil ha strøm, uten noe ekstra.

Skal du ha tilgang til all funksjonalitet i Vibb-appen (Vibb+), koster det derimot 39 kr i måneden. Dette er et valgfritt tilleggsprodukt, som blant annet gir deg oversikt over strømregningen din hittil denne måneden, samt smartlading av elbil. Du kan også kjøpe en Oss-brikke å putte i sikringsskapet, for å se strømforbruket ditt i sanntid.

Vibb kan også være et godt alternativ til Tibber. Selv om Tibber udiskutabelt har den beste strøm-appen, kom likvel Vibb på en god nummer to da vi så på strømselskapene med best strøm-app.

Fordeler

 • 0 kr i månedspris og 0 øre/kWh påslag.
 • Tilbyr smartlading av elbil og sanntidsdata.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Tilgang til all app-funksjonalitet koster ekstra (39 kr/mnd).
ANNONSE
Jærkraft

2. Jærkraft

Jærkraft er den nye utfordreren, som også tilbyr 0 kr i månedspris og 0 øre/kWh påslag. Du betaler altså kun det som er gjeldende spotpris på strøm, og ingenting annet. Tilbudet er likevel ikke nok til å danke ut Vibb fra førsteplassen, da du med Jærkraft kun får 12 måneders prigaranti, mens Vibb har hele 3 år.

I likehet med Vibb, tilbyr Jærkraft også app som en tilleggstjeneste til 39 kr/mnd. I appen får du tilgang til strømpriser, strømforbruk, faktura og elbillading. Mot enda et tillegg i prisen, kan du også få sanntidsdata med en pulsmåler i sikringsskapet ditt.

Fordeler

 • 0 kr i månedspris og 0 øre/kWh påslag.
 • Tilbyr smartlading av elbil og sanntidsdata.

Ting å tenke på

 • Tilgang til app koster ekstra (39 kr/mnd).
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Usikker på hva som er riktig for deg, og ønsker heller å få et tilpasset tilbud?

Se hva våre samarbeidspartnere kan tilby deg!

VEV Romerike

3. VEV Romerike

VEV Romerike tar i praksis heller ingen fortjeneste på ditt strømforbruk, og har en strømavtale med et påslag på kun 0,9 øre/kWh, i tillegg til 39 kr i måneden. VEV har tradisjonelt vært en lokal aktør, men tilbyr strøm til spotpris fra Nord Pool for hele landet.

Som en ekstra bonus får du også tilgang til VEV sin kundeklubb, med gratis Dagbladet Pluss abonnement. Når du også får en app til mobil med full oversikt over ditt strømforbruk, tilbyr VEV her en svært god pakke til en rimelig pris. I tillegg til oversikt over historisk strømforbruk, priser og faktura, kan du også følge strømforbruket ditt i sanntid med en dings i sikringsskadet (39 kr ekstra pr mnd.).

VEV har også 12 måneder prisgaranti, så du kan være trygg på at prisen ikke endrer seg på lang tid!

Fordeler

 • 12 måneder prisgaranti.
 • Kundeklubb med Dagbladet Pluss.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • 0,9 øre/kWh påslag, men stort sett bare for å dekke kostnader som elsertifikat.
Klarkraft

4. Klarkraft

Klarkraft føyer seg inn i rekken av strømselskaper som kun har én enkel strømavtale. De tar likevel et litt høyere påslag for å dekke inn kostnadene sine, med 1,9 øre/kWh i tillegg til fastprisen på 35 kr i måneden.

Ellers har Klarkraft en enkel app for å følge med på strømforbruker ditt, men som ellers har lite smart funksjonalitet. Du får likevel en grei oversikt over forbruket ditt, strømprisen og fakturaer. Utover dette er det ingen andre store fordeler med Klarkraft som gjør at de skiller seg særlig ut i mengden av strømselskaper.

Fordeler

 • App til mobil.

Ting å tenke på

 • 1,9 øre/kWh påslag, men kun til avgifter.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Bytt til Klarkraft
Annonselenke


Tibber

5. Tibber

Tibber har det høyeste påslaget i vår oversikt, med maks 2,95 øre/kWh. De lover likevel at de tjener null kr på strømforbruket ditt, og at påslaget utelukkende går til å dekke kostnader som avgifter og lovpålagte elsertifikater. I tillegg betaler du 49 kr i måneden i fastpris.

Tibber har definitivt den beste appen, som er inkludert i prisen. Her får du i tillegg til å se strømregningen din, også full oversikt over strømforbruket ditt i sanntid. Du kan styre varmen i smarthjemmet ditt, automatisk lade elbilen din når det er billigst, og følge produksjonen på solcellene dine hvis du har dette.

Så hvis app-funksjonalitet er viktigst for deg, er definitivt Tibber den beste strømleverandøren. Selv om den koster noen kroner ekstra i måneden, kan det likevel være verdt det om den hjelper deg å spare på strømmen.

Fordeler

 • Best app med mye funksjonalitet.

Ting å tenke på

 • Maks 2,95 øre/kWh påslag, men kun til avgifter.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Bytt til Tibber
Annonselenke

Slik har vi vurdert

Pris har selvsagt vært det viktigste i denne sammenligningen, men vi har også vurdert det totale tilbudet til strømleverandøren, og hva du får for pengene. Det er generelt små prisvariasjoner på de billigste strømavtalene, så å betale noen kroner ekstra for en god app som hjelper deg å spare strøm, kan for eskempel fort være verdt pengene.

Vi har også kun vurdert strømavtaler som er tilgjengelig over hele Norge, i alle prisområder.

Les flere tester

Det er alltid lurt å sammenligne flere leverandører før du bytter til en ny strømavtale. Om du ønsker å orientere deg mer i strømmarkedet, kan du også lese anbefaler.com sin test av strømleverandører.

Om du ønsker den fulle oversikten, kan du også bla i alle norges strømleverandører her.

Strømavtaler med negativt påslag

Det finnes også enkelte strømavtaler med negativt påslag. Dette kan virke forlokkende, men er i de fleste tilfeller kun kortvarige kampanjer, eller forvaltede avtaler som inneholder et betydelig risikoelement. Derfor anbefaler vi på generelt grunnlag ikke avtaler med negativt påslag.

Lurt å tenke på

I tillegg til pris og tjenestetilbud, kan det også være lurt å velge en strømleverandør som har gjennomfakturering. Da får du alt på én faktura, og slipper å legge ut for strømstøtten. Les mer om gjennomfakturering, og hvilke strømavtale du må ha for å få dette.

Fremdeles usikker på hva som er best for deg?

Sammenlign alle strømavtaler