Topp 5 billigste strømavtaler uten påslag desember 2023

Vil du ha så billig strøm som mulig? Det er ikke lenger mange strømselskaper som tilbyr strøm helt uten påslag. Derfor er det i denne oversikten også inkludert strømavtaler hvor strømselskapet oppgir at påslaget kun er for å dekke avgifter og lovpålagte elsertifikater. Altså er strømavtalen fremdeles uten påslag strømselskapet tjener penger på.

ANNONSE

Kort oppsummer har vi i denne oversikten sammenlignet og rangert strømavtaler med spotpris blant de billigste og beste strømleverandørene, som heller ikke prøver å lure deg med kortvarige kampanjer. Vi har også utelatt avtaler som ikke er mulig å bestille via nettsiden til strømleverandøren.

Forbrukerrådet anbefaler spotprisavtaler, fordi det er billigst over tid. Derfor anbefaler heller ikke vi noe annet enn spotpris i denne oversikten. Er du ikke fornøyd med din nåværende avtale, er det også superenkelt å bytte til en ny leverandør! Alle strømavtalene i denne oversikten har heller ingen bindingstid, så det er lett å bytte igjen om du skulle ombestemme deg.

Strømavtale kåring Strømavtale kåring
Vibb

1. Vibb

Vibb har definitivt Norges billigste strømavtale av typen svært langvarig spotpris (mer enn 12 mnd prisgaranti), og er perfekt for deg som bare vil ha strøm, billigst mulig. 0 kr i påslag, 0 kr i månedspris og 3 års prisgaranti. Det koster dermed ingenting å være kunde hos Vibb, hvor du da får en strømavtale helt uten påslag. Du betaler kun det som er gjeldende spotpris på strøm. Dette er dermed leverandøren for deg som bare vil ha strøm, uten noe ekstra.

Skal du ha tilgang til all funksjonalitet i Vibb-appen (Vibb+), koster det derimot 39 kr i måneden. Dette er et valgfritt tilleggsprodukt, som blant annet gir deg oversikt over strømregningen din hittil denne måneden, samt smartlading av elbil. Du kan også kjøpe en Oss-brikke å putte i sikringsskapet, for å se strømforbruket ditt i sanntid.

Vibb kan også være et godt alternativ til Tibber. Selv om Tibber udiskutabelt har den beste strøm-appen, kom likvel Vibb på en god nummer to da vi så på strømselskapene med best strøm-app.

Fordeler

 • 0 kr i månedspris og 0 øre/kWh påslag.
 • Tilbyr smartlading av elbil og sanntidsdata.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Tilgang til all app-funksjonalitet koster ekstra (39 kr/mnd).
ANNONSE
Rauma Energi

2. Rauma Energi

Rauma Energi er i utgangspunktet en lokal aktør, heleid av Rauma Kommune. De tilbyr likevel strømavtaler for hele landet, som deres Spot web-avtale. Den koster kun 19 kr per måned, i tillegg til 1,98 øre/kWh i påslag. De skriver ikke detaljert om hva påslaget går til, men med et så lavt påslag er det likevel rimelig å anta at det ikke går til stort mer enn å dekke avgifter og lovpålagte elsertifikater, som de andre i denne oversikten.

I motsetning til flere av de andre i vår sammenligning, har Rauma Energi ikke app til mobil. Den eneste måten å sjekke forbruket ditt på, er dermed å logge deg på Min Side. Rauma Energi tilbyr gjennomfakturering, men kun til kunder hos Romsdalsnett.

Fordeler

 • Lav månedspris.

Ting å tenke på

 • 1,98 øre/kWh påslag.
 • Ikke app til mobil.
 • Tilbyr gjennomfakturering, men kun hos Romsdalsnett.

Usikker på hva som er best for deg?

Sammenlign alle strømavtaler

Telemark Kraft

3. Telemark Kraft

Telemark Kraft tar heller ingen fortjeneste på ditt strømforbruk, og har en strømavtale med et påslag på kun 1 øre/kWh, i tillegg til 39 kr i måneden. De tilbyr en enkel og grei strømavtale, men har for eksempel ikke app til mobil. Det er dermed ikke like lett å følge med på strømforbruket ditt som hos andre strømselskaper som har dette.

Det kan likevel være verdt å vurdere Telemark Kraft, da noe av det som skiller de fra andre leverandører, er at man kan kjøpe smarte produkter med rentefri nedbetaling over strømregningen. Dette kan for eksempel være elbillader, varmepumpe eller andre smarte produkter som også kan hjelpe deg med å redusere strømforbruker ditt.

Telemark Kraft har også hele 24 måneder prisgaranti, så du kan være trygg på at prisen ikke endrer seg på lang tid!

Fordeler

 • 24 måneder prisgaranti.
 • Kjøp smarte produkter med rentefri nedbetaling over strømregningen.

Ting å tenke på

 • 1 øre/kWh påslag, men kun for å dekke kostnader.
 • Ikke app til mobil.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer
Klarkraft

4. Klarkraft

Klarkraft føyer seg inn i rekken av strømselskaper som kun har én enkel strømavtale. De tar likevel et litt høyere påslag for å dekke inn kostnadene sine, med 1,9 øre/kWh i tillegg til fastprisen på 35 kr i måneden.

Ellers har Klarkraft en enkel app for å følge med på strømforbruker ditt, men som ellers har lite smart funksjonalitet. Du får likevel en grei oversikt over forbruket ditt, strømprisen og fakturaer. Utover dette er det ingen andre store fordeler med Klarkraft som gjør at de skiller seg særlig ut i mengden av strømselskaper.

Fordeler

 • App til mobil.

Ting å tenke på

 • 1,9 øre/kWh påslag, men kun til avgifter.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Bytt til Klarkraft
Annonselenke


Tibber

5. Tibber

Tibber har det høyeste påslaget i vår oversikt, med maks 2 øre/kWh. De lover likevel at de tjener null kr på strømforbruket ditt, og at påslaget utelukkende går til å dekke kostnader som avgifter og lovpålagte elsertifikater. I tillegg betaler du 39 kr i måneden i fastpris.

Tibber har definitivt den beste appen, som er inkludert i prisen. Her får du i tillegg til å se strømregningen din, også full oversikt over strømforbruket ditt i sanntid. Du kan styre varmen i smarthjemmet ditt, automatisk lade elbilen din når det er billigst, og følge produksjonen på solcellene dine hvis du har dette.

Så hvis app-funksjonalitet er viktigst for deg, er definitivt Tibber den beste strømleverandøren. Selv om den koster noen kroner ekstra i måneden, kan det likevel være verdt det om den hjelper deg å spare på strømmen.

Fordeler

 • Best app med mye funksjonalitet.

Ting å tenke på

 • Maks 2 øre/kWh påslag, men kun til avgifter.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Bytt til Tibber
Annonselenke

Slik har vi vurdert

Pris har selvsagt vært det viktigste i denne sammenligningen, men vi har også vurdert det totale tilbudet til strømleverandøren, og hva du får for pengene. Det er generelt små prisvariasjoner på de billigste strømavtalene, så å betale noen kroner ekstra for en god app som hjelper deg å spare strøm, kan for eskempel fort være verdt pengene.

Vi har også kun vurdert strømavtaler som er tilgjengelig over hele Norge, i alle prisområder.

Les flere tester

Det er alltid lurt å sammenligne flere leverandører før du bytter til en ny strømavtale. Om du ønsker å orientere deg mer i strømmarkedet, kan du også lese anbefaler.com sin test av strømleverandører.

Om du ønsker den fulle oversikten, kan du også bla i alle norges strømleverandører her.

Strømavtaler med negativt påslag

Det finnes også enkelte strømavtaler med negativt påslag. Dette kan virke forlokkende, men er i de fleste tilfeller kun kortvarige kampanjer, eller forvaltede avtaler som inneholder et betydelig risikoelement. Derfor anbefaler vi på generelt grunnlag ikke avtaler med negativt påslag.

Lurt å tenke på

I tillegg til pris og tjenestetilbud, kan det også være lurt å velge en strømleverandør som har gjennomfakturering. Da får du alt på én faktura, og slipper å legge ut for strømstøtten. Les mer om gjennomfakturering, og hvilke strømavtale du må ha for å få dette.

Usikker på hva som er best for deg?

Sammenlign alle strømavtaler