Topp 5 billigste strømavtaler uten påslag juni 2023

Vil du ha så billig strøm som mulig? Det har de siste årene kommet mange nye strømselskaper på markedet som gir deg spotpris uten påslag strømselskapet tjener penger på. I denne oversikten har vi sammenlignet og rangert strømavtaler med spotpris og lang prisgaranti blant de billigste strømleverandørene, som heller ikke prøver å lure deg med kortvarige kampanjer.

Forbrukerrådet anbefaler også spotprisavtaler, fordi det er billigst over tid. Derfor anbefaler heller ikke vi noe annet enn spotpris i denne oversikten. Er du ikke fornøyd med din nåværende avtale, er det også superenkelt å bytte til en ny leverandør!

Strømavtale kåring Strømavtale kåring
Vibb

1. Vibb

Vibb har definitivt Norges billigste strømavtale av typen svært langvarig spotpris (mer enn 12 mnd prisgaranti), og er perfekt for deg som bare vil ha strøm, billigst mulig. 0 kr i påslag, 0 kr i månedspris og 3 års prisgaranti. Det koster dermed ingenting å være kunde hos Vibb. Du betaler kun det som er gjeldende spotpris på strøm. Dette er dermed leverandøren for deg som bare vil ha strøm, uten noe ekstra.

Skal du ha tilgang til all funksjonalitet i Vibb-appen (Vibb+), koster det derimot 39 kr i måneden. Dette er et valgfritt tilleggsprodukt, som blant annet gir deg oversikt over strømregningen din hittil denne måneden, samt smartlading av elbil. Du kan også kjøpe en Oss-brikke å putte i sikringsskapet, for å se strømforbruket ditt i sanntid.

Vibb kan også være et godt alternativ til Tibber. Selv om Tibber udiskutabelt har den beste strøm-appen, kom likvel Vibb på en god nummer to da vi så på strømselskapene med best strøm-app.

Fordeler

 • 0 kr i månedspris og 0 øre/kWh påslag.
 • Tilbyr smartlading av elbil og sanntidsdata.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Tilgang til all app-funksjonalitet koster ekstra (39 kr/mnd).

Bytt til Vibb
Sponset

BareStrøm

2. BareStrøm fra Hurum Kraft

BareStrøm er som navnet tilsier – bare en enkel strømavtale. De har en lav månedspris på 15 kr, og et minimum av påslag med 0,6 øre/kWh, kun for å dekke pålagte avgifter.

BareStrøm er et produkt eid av Hurum Kraft, og lansert som et billig og enkelt alternativ i lavprismarkedet.

Verdt å nevne er også at du her får gjennomfakturering, så strøm og nettleie kommer på én og samme faktura. Utenom dette er tjenestetilbudet ellers svært enkelt, hvor appen kun gir deg grunnleggende informasjon om strømforbruket ditt, uten noe smart styring av strømmen.

Fordeler

 • Kun 15 kr i månedspris.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Svært enkel app, uten funksjoner som smartlading av elbil.

Usikker på hva som er best for deg?

Sammenlign alle strømavtaler

Talkmore Strøm

3. Talkmore Strøm

Talkmore tar heller ingen fortjeneste på ditt strømforbruk, og har en strømavtale helt uten påslag. Ikke en gang påslag for elsertifikater. Du betaler likevel 49 kr i måneden, men får da en kurant app med på kjøpet som gir deg oversikt og hjelper deg å spare strøm. Smartlading av elbil mangler riktignok.

Det kan likevel være verdt å vurdere Talkmore hvis du vil samle mer på ett sted. Talkmore tilbyr nemlig også rimelige mobilabonnement til deg og hele familien, i tillegg til rabatt på kjøp av mobiltelefon.

Fordeler

 • Kan samle mobil og strøm hos samme leverandør, og rabatt på kjøp av mobil.
 • Litt høy månedspris på 49 kr, men 0 øre i påslag veier opp.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Mangler smartlading av elbil.

Bytt til Talkmore Strøm
Sponset

NorgesEnergi

4. NorgesEnergi

I en avtale svært lik som Talkmore sin, tar heller ikke NorgesEnergi fortjeneste på ditt strømforbruk, og har en strømavtale helt uten påslag. Ikke en gang påslag for elsertifikater. Du betaler likevel 49 kr i måneden som hos Talkmore, men får da en kurant app med på kjøpet som gir deg oversikt og hjelper deg å spare strøm. Smartlading av elbil mangler riktignok også hos NorgesEnergi.

Det kan likevel også være verdt å vurdere NorgesEnergi hvis du vil samle mer på ett sted. NorgesEnergi tilbyr nemlig også rimelige mobilabonnement til deg og hele familien.

Fordeler

 • Kan samle mobil og strøm hos samme leverandør.
 • Litt høy månedspris på 49 kr, men 0 øre i påslag veier opp.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Mangler smartlading av elbil.

Bytt til NorgesEnergi
Sponset

Elkompis

5. Elkompis

Elkompis har en god totalpakke med sin strømavtale. Det koster 34 kr i måneden, men du får da med appen som har den beste vurderingen i App Store i denne oversikten. Her får du full oversikt over strømforbruket ditt, i tillegg til smart elbil-lading. Dette er tilleggstjenester andre strømselskap tar ekstra betalt for.

Så hvis en god app og smartlading til en rimelig penge er viktigst for deg, tilbyr Elkompis en god totalpakken til en rimelig pris. Selv om den koster noen kroner ekstra i måneden, kan det likevel være verdt det om den hjelper deg å spare på strømmen.

Fordeler

 • God app inkludert i lav månedspris.
 • Tilbyr smartlading av elbil.

Ting å tenke på

 • 1 øre/kWh påslag, men kun til avgifter.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Usikker på hva som er best for deg?

Sammenlign alle strømavtaler

Flere strømavtaler

Disse strømleverandørene kom akkurat ikke med på vår toppliste, men tilbyr også strømavtaler uten påslag med fortjeneste:

 • Klarkraft: 0,5 øre/kWh påslag for pålagte avgifter til elsertifikat, pluss 35 kr i måneden. Dårlig app og tjenestetilbud trekker likevel mye ned.
 • Tibber: Maks 1 øre/kWh påslag for pålagte avgifter, pluss 39 kr i måneden.

Les flere tester

Det er alltid lurt å sammenligne flere leverandører før du bytter til en ny strømavtale. Om du ønsker å orientere deg mer i strømmarkedet, kan du også lese anbefaler.com sin test av strømleverandører.

Om du ønsker den fulle oversikten, kan du også bla i alle norges strømleverandører her.

Slik har vi vurdert

Pris har selvsagt vært det viktigste i denne sammenligningen, men vi har også vurdert det totale tilbudet til strømleverandøren, og hva du får for pengene. Det er generelt små prisvariasjoner på de billigste strømavtalene, så å betale noen kroner ekstra for en god app som hjelper deg å spare strøm, kan for eskempel fort være verdt pengene.

Vi har også kun vurdert strømavtaler som er tilgjengelig over hele Norge, i alle prisområder.

Strømavtaler med negativt påslag

Det finnes også enkelte strømavtaler med negativt påslag. Dette kan virke forlokkende, men er i de fleste tilfeller kun kortvarige kampanjer, eller forvaltede avtaler som inneholder et betydelig risikoelement. Derfor anbefaler vi på generelt grunnlag ikke avtaler med negativt påslag.

Lurt å tenke på

I tillegg til pris og tjenestetilbud, kan det også være lurt å velge en strømleverandør som har gjennomfakturering. Da får du alt på én faktura, og slipper å legge ut for strømstøtten. Les mer om gjennomfakturering, og hvilke strømavtale du må ha for å få dette.

Usikker på hva som er best for deg?

Sammenlign alle strømavtaler