Topp 5 billigste strømavtaler uten påslag i 2022

Det har de siste årene kommet mange nye strømselskaper på markedet som gir deg spotpris uten påslag. I denne oversikten har vi sammenlignet de billigste leverandørene av disse avtalene, som heller ikke prøver å lure deg med kortvarige kampanjer.

Forbrukerrådet anbefaler også spotprisavtaler, fordi det er billigst over tid.

Vibb

1. Vibb

Vibb har et uslåelig tilbud med 0 kr i påslag, 0 kr i månedspris og 3 års prisgaranti. Det koster dermed ingenting å være kunde hos Vibb. Du betaler kun det som er gjeldende spotpris på strøm. Dette er dermed leverandøren for deg som bare vil ha strøm, uten noe ekstra.

Skal du ha tilgang til Vibb-appen, koster det derimot 39 kr i måneden. Dette er et valgfritt tilleggsprodukt som gir deg oversikt over strømregningen din og smartlading av elbil. Du kan også kjøpe en Oss-brikke, og se strømforbruket ditt i sanntid.

Er du redd du betaler for mye for strømmen?

Få tilbud fra flere strømselskaper, helt gratis og uforpliktende!

Få tilbud på strøm
Sponset
Elekt

2. Elekt

Null profitt, uten fastbeløp og ingen bindingstid er Elekt sitt slagord. De tar likevel et påslag på 1 øre/kWh, men dette er kun for å dekke handelskostnader og offentlige avgifter.

Elekt har 24 måneders prisgaranti. Det betyr at de garanterer at de ikke kommer til å øke påslaget eller fastbeløpet per måned på minst 2 år. Og de hevder at de heller ikke har noen planer om å endre dette på lengre sikt.

I appen til Elekt har du full oversikt over strømregningen din og kan følge med på spotprisen til en hver tid. Den har likevel ikke like mye funksjonalitet som andre leverandører, og mangler for eksempel smartlading av elbil.

Motkraft

3. Motkraft

Motkraft er Norges første og eneste non-profit strømselskap. Det betyr at de ikke har som mål og gå med overskudd, og ikke kan dele ut utbytte til eierne. Du betaler kun 19 kr i måneden + maks 1 øre/kWh i påslag for å dekke utgiftene til å drifte tjenesten.

I appen til Motkraft får du full oversikt over forbruk og kostnader, men ingen ekstra funksjonalitet ut over dette. De lover derimot at du i fremtiden vil kunne styre oppvarming, elbil-lading og varmtvann via appen.

Er du redd du betaler for mye for strømmen?

Få tilbud fra flere strømselskaper, helt gratis og uforpliktende!

Få tilbud på strøm
Sponset
Klarkraft

4. Klarkraft

Klarkraft tar heller ingen fortjeneste på ditt strømforbruk. Du betaler kun 35 kr i måneden og 0,5 øre/kWh for jobben med å levere deg strøm. Dette inkluderer også pålagte avgifter til elsertifikat.

Appen til Klarkraft er enkel i bruk, men er også enkel i funksjonalitet. Du kan se forbruk, faktura og informasjon om din avtale. Ut over dette, er det ingen smarte funksjoner for å styre strømforbruket automatisk, som andre leverandører tilbyr.

Tibber

5. Tibber

Tibber har den dyreste månedlige kostnaden i vår oversikt, men de har også den beste appen, som er inkludert i prisen. Du betaler 39 kr i måneden + maks 1 øre/kWh i påslag for å dekke nødvendige kostnader.

I appen til Tibber får du i tillegg til å se strømregningen din, også full oversikt over strømforbruket ditt i sanntid. Du kan styre varmen i smarthjemmet ditt, automatisk lade elbilen din når det er billigst, og følge produksjonen på solcellene dine hvis du har dette.

Så hvis app-funksjonalitet er viktigst for deg, er definitivt Tibber den beste strømleverandøren. Selv om den koster noen kroner ekstra i måneden, kan det likevel være verdt det om den hjelper deg å spare på strømmen.

Er du redd du betaler for mye for strømmen?

Få tilbud fra flere strømselskaper, helt gratis og uforpliktende!

Få tilbud på strøm
Sponset