Slik sparer du strøm

Senk temperaturen én grad

Oppvarming er noe av det som tar mest strøm i et vanlig hjem. Du sparer omtrent 5% av kostnadene til oppvarming for hver grad du senker innetemperaturen.

Dusj kortere eller installer sparedusj

Med sparedusj kan du spare inntil 50% energi i forhold til vanlige dusjhoder. Eller du kan dusje halve tiden. Oppvarming av varmtvann er noe av det som bruker mest strøm i en gjennomsnittlig husholdning, så her kan det være mye å spare.

Bytt til sparepærer

Belysning er ikke det som trekker mest strøm, men det kan likevel være en god investering å bytte til spare- og LED-pærer. Disse gir inntil 10x mer lys med samme mengde energi.

Er du redd du betaler for mye for strømmen?

Få tilbud fra flere strømselskaper, helt gratis og uforpliktende!

Få tilbud på strøm
Sponset

Lad elbilen når det er billigst

Strømprisen kan svinge mye i løpet av døgnet, og lading av elbil bruker mye strøm. Planlegg ladingen, og lad når det er billigst. Dette kan også automatiseres med mange smarthus-løsninger.

Skru av lyset i rom du ikke bruker

Dette er kanskje det eldste trikset i boka! Selv om belysning ikke bruker særlig mye strøm, spesielt sparepærer, kan det likevel være noen kroner å spare her når strømmen er ekstra dyr.

Installer varmepumpe

Varmepumpe er en svært effektiv oppvarmingsmetode, og kan bruke 2-3 ganger mindre strøm en en ovn som gir like mye varme. Det kan koste litt å installere, men vil garantert svare seg på lengre sikt.

Få tilbud fra flere leverandører av varmepumpe på TjenesteTorget. Helt gratis og uforpliktende!

Få tilbud på varmepumpe
Sponset