Strøm fra Tibber: Dette må du vite før du bytter

ANNONSE
Tibber logo

Tibber oppsummert

Tibber er en strømleverandør som tilbyr 2 ulike strømavtaler.

Spotpris
Tibber har også spotprisavtale. Da følger prisen markedet fra time til time. Spotpris er den avtaletypen Forbrukerrådet anbefaler.

Har app

Ja,
Tibber har app til mobil du kan laste ned fra App Store eller Google Play

Gjennomfakturering

Nei,
Tibber har ikke gjennomfakturering, så du får nettleie og strøm på hver sin faktura. Les mer om gjennomfakturering.

Best strøm-app

Tibber er et strømselskap som på alvor hjelper deg å bruke strøm smart. Tibber har satset tungt på teknologi, og det kommer tydelig frem da vi sammenlignet appene til ulike strømselskaper. Tibber er definitivt det strømselskapet som har best strøm-app. Her får du selvsagt full oversikt over strømforbruket ditt, men du kan også koble opp smarthjemmet og elbilen din.

Bestill strøm fra Tibber 
Annonselenke
 

Tjener ikke penger på strømforbruket ditt

Når det kommer til pris, har Tibber absolutt et konkurransedyktig tilbud. Tibber koster 49 kr i måneden, men tjener ut over dette ikke penger på strømforbruket ditt. Tibber har påslag, men påslaget på spotprisen på maks 2,95 øre/kWh er kun for å dekke avgifter, kredittkostnader, lovpålagte elsertifikater og øvrige handelskostnader.

Tar du med innsparingspotensiale med smart styring av blant annet elbil og oppvarming, kan Tibber også bli svært lønnsomt å ha i forhold til andre strømleverandører. Det kan nemlig ha mye å si på strømregningen din når på døgnet du bruker strømmen, og dette hjelper Tibber deg med å styre helt automatisk.

Kundeservice

  • E-post: hello@tibber.com

Se nyhetssaker om Tibber

Besøk nettsiden til Tibber

Strømavtaler

Tibber tilbyr disse 2 strømavtalene per juni 2024:

Data levert av
Forbrukerrådet logo

Tibber logo

Smart strømavtale

Smart strømavtale er en strømavtale fra Tibber

49

kr/mnd

2,95
øre/kWh påslag

Timespot Ingen bindingstid Pris garantert i kun 1 mnd Betaling på etterskudd

Les mer og bestill
Annonselenke

Tibber logo

Smart Strømavtale - Sol

Smart Strømavtale - Sol er en strømavtale fra Tibber

49

kr/mnd

2,95
øre/kWh påslag

Plussavtale Ingen bindingstid Pris garantert i kun 1 mnd Betaling på etterskudd

Les mer og bestill
Annonselenke

Tibber Pulse

Med Tibber Pulse kan du enkelt følge med på strømforbruket ditt i sanntid. Du kan få detaljert innsikt i hvor mye strøm du bruker på ulike apparater og i forskjellige rom i hjemmet ditt. Dette gjør det enklere enn noensinne å identifisere strømslukere og potensielle energibesparelser.

Tibber Pulse

Du får enkelt tilgang til denne sanntidsoversikten ved å kjøpe og koble til en Tibber Puls-måler i sikringsskapet ditt. Du betaler litt for å kjøpe selve Tibber Puls-måleren, men den koster ingenting i bruk. I motsetning til andre strømselskaper, tar ikke Tibber noe ekstra betalt for tilgang til sanntidsdata med sin Tibber Puls. All funksjonalitet i Tibber-appen er nemlig tilgjengelig uten at det koster noe ekstra. Både Tibber Pulse, smart elbillading og mye annen smart funksjonalitet!
 

Kundenes erfaringer med Tibber

Det er ingen tvil om at det er mange kunder som har gode erfaringer med Tibber. Det viser både generelle anmeldelser av strømselskapet på tjenesten Trustpilot, samt erfaringer kundene til Tibber har med appen. I App Store viser oppsummeringen av vurderinger og omtaler hele 4,8 av 5 stjerner.

Tibber har likevel vært i hardt vær tidligere, da de i en periode fra slutten av 2022 begynte å ta forhåndsbetalt. Det var riktig nok teknisk sett ikke forhåndsbetaling, da de kun tok betalt for dagene kunden brukte strøm frem til og med den datoen regningen fortalt. Likevel opplevde mange kunder dette som urimelig, og det estimerte forbruket til forfalldato kunne også være svært unøyaktig. Dette var nemlig i en tid med spesielt høye strømpriser og store svingninger.

Tibber tar nå ikke lenger forhåndsbetalt, og du betaler i dag kun for den strømmen du faktisk har brukt. Likevel preger dette fremdeles vurderingen av Tibber enkelte steder, hvor erfaringer og omtaler fra denne perioden blir medregnet.

 

Tibber App

Et oversiktlig tilbud

Mange andre strømleverandører har gjerne et virvarr av ulike avtaler og betingelser, som gjør det vanskelig for deg som kunde. Tibber har derimot et svært enkelt og oversiklig tilbud. Tibber har kun én spotprisavtale, og én avtale for plusskunder som produserer egen strøm fra solcellepanel. Tibber har heller ingen bindingstid eller bruddgebyr, så du blir på ingen måte låst. Du kan dermed enkelt bytte strømleverandør igjen om du skulle ombestemme deg.

Bestill strøm fra Tibber 
Annonselenke
 

Tibber Store

Tibber Store

Tibber Store er en nettbutikk som spesialiserer seg på intelligente løsninger for smarthjem og avansert strømstyring. Dette kaller Tibber for «Power-ups». I praksis betyr dette for eksempel smarte ladebokser til elbilen din og termostater for å styre oppvarmingen i din bolig. Det er også her du finner Tibber Pulse, som du trenger for å følge med i sanntid på strømforbruket ditt.

Tibber Store er åpen for både Tibber sine strømkunder og alle andre. Men hvis du er kunde hos Tibber, kan du dra nytte av eksklusive rabatter ved å foreta kjøp gjennom Tibber-appen, eller mens du er logget inn på nettsiden. Du har også muligheten til å benytte deg av vervebonusen din i Tibber Store, noe som gir deg enda mer fordelaktige priser på utvalget av smarte produkter.

Gå til Tibber Store 
Annonselenke
 

For deg med solceller på taket

For deg som har, eller vurderer å få solceller på taket, er Tibber også et spesielt godt valg av strømleverandør. Tibber har en egen plussavtale for deg som produserer din egen strøm, hvor de kjøper overproduksjon av strøm fra solcelleanlegget ditt. Strømmen kjøpes til spotpris, og selges videre til andre Tibber-kunder, også til spotpris.

I Tibber-appen får du selvsagt også full oversikt over strømproduksjonen din. Der kan du se forbruket ditt av både egenprodusert strøm og den andelen av strøm du bruker fra strømnettet. Du får både en øyeblikkbilde i sanntid, samt full historikk på tidligere produksjon.
 

Historien til Tibber

Tibber ble startet i 2015 av Daniel Lindén og Edgeir Aksnes, med en visjon om å revolusjonere måten folk forbruker strøm på. Tibber startet som en utfordrer i et tradisjonelt og ofte uoversiktlig energimarked. Grunnleggerne ønsket å gi forbrukerne mer kontroll og transparens når det gjaldt deres eget strømforbruk.

Tibber er fremdeles et norsk strømselskap, selv om de nå har utvidet til flere europeiske markeder. I dag er Tibber en ledende aktør innenfor det smarte hjemmet og energisektoren, og de fortsetter å forme fremtiden for hvordan vi bruker og tenker på strøm. Tibbers historie er et eksempel på hvordan innovasjon og teknologi kan utfordre etablerte bransjer.


Usikker på om Tibber er rett for deg?

Det kan være vanskelig å vite hvilke strømleverandør som passer best til deg. Vi har derfor laget flere artikler som samler de beste og samarbeider med ulike tjenester som lar deg sammenligne strømavtaler:

Få flere tilbud og sammenlign
Annonselenke

Sammenlign alle strømavtaler

Topp 5 billigste strømavtaler

Dette er strømselskapene med best strøm-app

Slik unngår du å legge ut for strømstøtten