Gjennomfakturering - Slik unngår du å legge ut for strømstøtten

Du har kanskje hørt ordet gjennomfakturering i forbindelse med strømavtaler. Men hva betyr det, og hva har det å si for strømstøtten?

Strømstøtte

Gjennomfakturering betyr at strømselskapet ditt også fakturerer deg for nettleie. Nettleie er den avgiften du betaler i tillegg til strømprisen, for at ditt lokale kraftselskap skal levere strømmen hjem til deg.

Du får dermed alt på én faktura. Dette gjør det enklere å holde oversikt, og mindre å forhold seg til.

Hva har det å si for strømstøtten?

Gjennomfakturering har betydning for strømstøtten, fordi strømstøtten blir trukket fra det du betaler til nettselskapet ditt. Når strømstøtten er høy, blir dette vanligvis mer enn du betaler i nettleie, og du vil få resten av strømstøtten utbetalt til din bankkonto.

Dersom du ikke har gjennomfakturering, må du da først betale full pris for strømmen til strømselskapet, for deretter å få strømstøtten tilbake fra nettselskapet. Får du strømregningen først, må du dermed ha mer penger tilgjengelig på konto enn det du samlet skal betale.

Har du derimot en strømleverandør som har gjennomfakturering, får du strøm, nettleie og strømstøtten på én og samme faktura. Du unngår da å måtte ha mer penger på konto enn det du skal betale tilsammen. Du slipper med andre ord å legge ut for strømstøtten.

Hvem tilbyr gjennomfakturering?

Langt fra alle strømselskap tilbyr gjennomfakturering. Dette er noen av de strømavtalene hvor du får gjennomfakturering:


Vibb: En spotprisavtale med 0 øre/kWh påslag, 0 kr i månedspris (men 39 kr/mnd for app-tilgang) og 3 år prisgaranti.

Bytt til Vibb
Sponset


Talkmore: En spotprisavtale med 0 øre/kWh påslag og 49 kr i månedspris.

Bytt til Talkmore Strøm
Sponset


TrøndelagKraft: En spotprisavtale med 4,90 øre/kWh påslag, og 49 kr i månedspris.

Psst: Selv om denne avtalen er litt dyrere enn de andre, kan det likevel svare seg, da du også får billigere mobilabonnement hvis du har strøm hos TrøndelagKraft. I tillegg får du også andre kundefordeler.

Bytt til TrøndelagKraft
Sponset


NorgesEnergi: En spotprisavtale med 0 øre/kWh påslag, og 49 kr i månedspris.

Psst: Selv om denne avtalen har en litt høy månedspris, kan det likevel være verdt å sjekke ut. Her får du nemlig også billigere mobilabonnement, i tillegg til at du kan samle CashPoints med Norwegian Reward!

Bytt til NorgesEnergi
Sponset


Dette må du også huske

Selv om du bytter til en strømavtale fra en leverandør som tilbyr gjennomfakturering, må du også sjekke at de har en avtale med ditt nettselskap. Du finner informasjon om hvilke nettselskap strømselskapet har avtale med på strømselskapet sin nettside.

Er en god strøm-app viktig for deg?

Vi har også sett på strømselskapene med best strøm-app i 2023.