Dette er strømselskapene med best strøm-app i 2024

Dersom en god strøm-app er viktig for deg, bør du sjekke ut strømselskapene vi har listet opp her. Vi har nemlig gjennomgått strøm-appene til de mest populære og billigste strømselskapene i Norge, og valgt ut de vi mener er de beste.

ANNONSE

Det kan være lite som skiller de ulike strømavtalene på pris. Å se på det totale tjenestetilbudet, har derfor blitt viktig når du skal vurdere din neste strømleverandør. En god strøm-app kan også spare deg for mange tusenlapper ved å hjelpe deg å bruke strømmen smartere.

Strømavtale kåring Strømavtale kåring
Tibber

1. Tibber

Tibber er uten tvil det strømselskapet som har den beste strøm-appen i Norge. En rating på 4,8 i App Store med nesten 10.000 vurderinger, taler for seg selv. I Google Play store er ratingen noe lavere på 4,2, men det er fremdeles veldig bra.

Appen til Tibber har alt du måtte ønske deg. Få full oversikt over strømforbruket ditt, og koble opp smarthjemmet ditt. Tibber tilbyr nemlig en rekke integrasjoner med smart-produkter. Smart lading av elbil er selvsagt også med. Kjøper du en Tibber Pulse til sikringsskapet ditt, kan du også følge med på strømforbruket ditt i sanntid.

Tibber har en prisgunstig strømavtale, selv om den ikke er billigst. Med en månedpris på 49 kr og maks 2,95 øre/kWh i påslag, kommer den likvel bra ut i forhold til hva du får for pengene.

Fordeler

 • Smart elbillading.
 • Snakker med smarthjemmet ditt.
 • Tilbyr sanntidsmåling av strømforbruk.

Ting å tenke på

 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer

Bytt til Tibber
Annonselenke

Vibb

2. Vibb

Vibb er et svært godt alternativ til Tibber. Her får du stort sett det samme tjenestetilbudet, med både smartlading av elbil og mulighet til å følge strømforbruker ditt i sanntid.

I App Store har appen deres kun 2,4 av 5 i rating. Dette er et godt stykke unna Tibber, men det er ikke alltid stjerne-vurderingene i App Store gir det fulle bildet.

Vibb har også et utslåelig tilbud på pris, med 0 kr i påslag, 0 kr i månedspris og 3 års prisgaranti. Dette gjorde at vi har kåret Vibb til billigst på strøm, og kom på topp i vår topp 5 billigste strømavtaler.

Det er likevel viktig å være klar over at du må betale 39 kr i måneden for å få tilgang til all funksjonaliteten i appen. I tillegg til 9 kroner ekstra, for sanntidsdata med deres Oss-brikke til sikringsskapet. Dette er likvel ikke særlig mye dyrere enn Tibber (39 kr/mnd) eller andre.

Fordeler

 • Tilbyr smartlading av elbil og sanntidsdata.
 • 0 øre/kWh påslag.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Tilgang til all app-funksjonalitet koster ekstra (39 kr/mnd).
ANNONSE
TrøndelagKraft

3. TrøndelagKraft

TrøndelagKraft har absolutt en god app på mange måter. Her får du selvsagt kontroll på strømforbruket ditt og strømpriser, i tillegg til smart funksjonalitet som å kunne lade elbilen din når strømprisen er lav. Strømavtalen er derimot av det litt dyrere slaget, med 49 kr i måneden og 5,90 øre/kWh påslag.

Et vurdering i App Store på 4,3 av 5 stjerner tyder på at dette er en app som er godt likt av kundene. Du får også stort sett den samme funksjonaliteten som i Tibber sin app, med oversikt over ditt forbruk, samt smart elbillading. Sanntidsmåling av strømforbruket ditt er dog noe som mangler av funksjonalitet, som Tibber og andre tilbyr.

Fordeler

 • Gode omtaler av appen.
 • Smartlading av elbil.

Ting å tenke på

 • Tilbyr ikke sanntidsmåling.
 • En litt dyr strømavtale.

Bytt til TrøndelagKraft
Annonselenke

Wattn

4. Wattn

Wattn har også en strøm-app med det du forventer av funksjonalitet. Full kontroll på strømforbruket, smartlading av elbil og sanntidsdata.

Selv om den har bra med funksjonalitet, kan brukergrensesnittet likevel virke noe uoversiktelig og rotete. Det har også blitt rapportert om at appen til tider kan være veldig treg.

En rating på 3 av 5 i App Store er likevel helt greit, i forhold til mange andre strøm-apper som har betydelig større utfordringer med både funksjonalitet og ytelse.

Prismessig kommer også Wattn bra ut. Strømavtalen Wattn Webspot har 29 kr i månedsbeløp, uten at appen koster noe ekstra. Du må likevel betale 2,9 øre/kWh i påslag, så dette kan likevel bli dyrere enn andre hvis du har et høyt strømforbruk.

Fordeler

 • Tilbyr smartlading av elbil og sanntidsdata.
 • 29 kr i fastpris, med app inkludert.
 • Tilbyr gjennomfakturering. Les mer

Ting å tenke på

 • Kun strømavtaler med påslag.
 • Noe uoversiktelig og tidvis treg app.

Usikker på hva som er best for deg?

Få tilbud fra flere strømselskaper, helt gratis og uforpliktende!

Få flere tilbud på strømavtale
Annonselenke
Motkraft

5. Motkraft

Motkraft har en strøm-app som er svært godt likt av kundene sine med 4,5 av 5 stjerner i App Store. Appen er oversiktlig og brukervennlig, og gir en god oversikt over strømprisen og forbruket ditt.

Det skorter likevel en god del på tjenestetilbudet her, og mangler både smartlading av elbil og mulighet for sanntidsdata. "Dark mode" er fint, men veier ikke godt nok opp for manglende smart funksjonalitet. Prisen på strømavtalen er likevel hyggelig, med kun 29 kr i mnd + 2 øre pr kWh i påslag. Helt uten bindingstid.

Fordeler

 • Svært godt likt av kundene.

Ting å tenke på

 • Mangler smartlading av elbil og sanntidsdata.
 • Tilbyr ikke gjennomfakturering. Les mer